Elektrisch vervoer vraagt om gemeentelijke visie en beleid

Elektrisch vervoer vraagt om gemeentelijke visie en beleid

Rond 2025 zal een groot deel van het verkeer en vervoer in Nederlandse steden elektrisch rijden. Deze groei heeft een grote impact op gemeenten. Zij hebben de regie in het realiseren van een goede laadinfrastructuur voor elektrische auto’s, bussen, taxi’s en distributievoertuigen. Tegelijkertijd moet de verbinding worden gelegd met het verdwijnen van aardgasaansluitingen in wijken, waardoor de elektriciteitsvraag verder zal toenemen. Elektrisch vervoer vraagt om een integrale visie. Uit onderzoek van de Vereniging Elektrische Rijders en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten blijkt dat veel gemeenten nog voor de uitdaging staan dit vorm te geven.
Smartphonegebruik achter stuur hard aangepakt

Smartphonegebruik achter stuur hard aangepakt

Gebruik van een smartphone achter het stuur wordt hard aangepakt. Met het toekomstig wetsvoorstel valt het telefoongebruik achter het stuur onder ‘roekeloos gedrag’. Veilig Verkeer Nederland (VVN) pleit zelfs voor celstraffen. Boete Het gebruik van een telefoon achter het stuur levert anno 2017 een boete op van €230,-. 

Aanslagen met huurauto, wat kunnen verhuurbedrijven doen?

Aanslagen met huurauto, wat kunnen verhuurbedrijven doen?

Aanslagen met huurauto’s: wat kunnen verhuurbedrijven doen? Het waarschuwingssysteem tussen autoverhuurbedrijven en de politie voorziet niet in het melden van mogelijke terroristen. Door privacybescherming weten de verhuurbedrijven niet of een klant voorkomt op de risico-lijst van de inlichtingendiensten. 

Keiharde klantencheck!

Keiharde klantencheck!

Jan-Pieter Streek is sinds 2015 directeur van AutoRent Midden Gelderland, met vestigingen in Arnhem en Nijmegen. Ook dit verhuurbedrijf had veel last van criminaliteit, maar daar heeft de nieuwe directeur snel korte metten mee gemaakt.
Appen in de auto?

Appen in de auto?

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen overweegt appen en sms'en in de auto te verbieden. Ze is het beu dat automobilisten het verkeer in gevaar brengen doordat ze druk zijn met hun mobieltje. Schultz: ,,Dit is een groot probleem: als je een paar seconden op je toestel kijkt, ben je zo een paar voetbalvelden verder met je auto.